„Ја заслужуваат секоја пофалба и благодарност!“ Со ваквата мисла и желба да се искаже благодарноста на најзаслужните за одржувањето на…
Најстарата црква во Гевгелија, Вознесението Христово попозната меѓу народот како „Свети Спас“ деновиве во својата внатрешност добива нов фреско-живопис од…
Рамна зелена трева, топка и детска желба за игра - толку треба за да се собере група за голчиња пред…
Генерацијата првачиња 2020/21 е првата генерација која напоредно со првото запознавање со училиштето, училишните клупи и другарчиња, има нова училишна…
Во кругот на големото двориште со борова шумичка во поранешниот објект на гевгелиската Касарна стои споменик на стреланите граѓани од…
Објектите, просториите за престој и игра на децата во гевгелиските детски градинки денеска добија третман на дезинфекција пред престојниот старт…
Недела, ден за свадба. Летен ден во Смоквица.Домаќинот седнат во првиот ред со качкет на глава, Ангел Јанев, го жени…
Ден голем, државен празник, двоен Илинден, но голем дел од македонската популација, па и гевгеличани го чествуваат и одбележуваат и…
Градската фамилија штркови сместена во големето прачкасто гнездо на електричниот столб во близина на „Амамот“ во Гевгелија порасна. Освен возрасниот…
Страница 5 од 47

 
 

 

 
 

Не пропуштајте ...

2014 Сите права задржани © ГевгелијаНет
Не е дозволено превземање на вестите без писмено одобрување.