Вакцинација во домашни услови - закажување од понеделник

Сабота, 24 Јули 2021

Граѓаните кои поради здравствени причини не се во можност да дојдат на вакцинален пункт за да примаат вакцина за Ковид-19, може да закажат вакцинирање во домашни услови.
Ова го овозможува Министерството за здравство во соработка со сите здравствени установи во државата.

Закажувањето е преку директно јавување во здравствените домови, а истото може да го направат и членови на семејството директно со пријавување на пунктовите за вакцинација за лицето за кое е наменета вакцината..

Мобилни екипи ќе го посетат граѓанинот во неговиот дом со подготвена доза за вакцина. Вакцинални екипи од Општа Болница Гевгелија ќе бидат на повик во наредните денови.

Телефонски контакт за закажување - Општа Болница Гевгелија - 075276974 закажување од 10 до 12 часот;

Во продолжение ви ги испраќаме контактите каде може да се закаже вакцинација со домашна посета и за останатите здравствени установи во државата.

Здравствен Дом Валандово – 078453381 закажување од 11 до 13 часот;

Здравствен дом Струмица – 034 321-380 закажување од 09 до 13 часот;

Здравствен дом Берово – 077 865 827 закажување од 12 до 14 часот;
Здравствен Дом Битола – 075 263 886 закажување од 17 до 18 часот;
Здравствен Дом Вевчани – 078 436 932 закажување од 13 до 14 часот;
Здравствен Дом Велес – 078 222 257 закажување од 13 до 14 часот;
Здравствен Дом Виница – 078 217 007 закажување од 13 до 14 часот;
Здравствен Дом Гостивар – 071 769 009 закажување од 13 до 14 часот;
Здравствен Дом Делчево – 076 487 611 закажување од 13 до 14 часот;
Здравствен Дом Демир Хисар – 075 662 469 закажување од 13 до 14 ч.
Здравствен дом Кичево – 075 613 451 закажување од 08 до 10 часот;
Здравствен дом Кратово – 078 321 038 закажување од 08 до 14 часот;
Здравствен дом Крива Паланка – 076 311 120 закажување од 09 до 11 ч.
Здравствен дом Крушево – 078 315 487 закажување од 12 до 13 часот;
Здравствен дом Куманово – 075 239 148 закажување од 08 до 13 часот;
Здравствен дом Македонски Брод – 045 274 151 закажување од 10 до 15 ч.
Здравствен дом Неготино – 072 270 402 закажување од 09 до 10 часот;
Здравствен дом Охрид- 071 366 564 закажување од 12 до 14 часот:
Здравствен дом Пехчево – 071 229 354 закажување од 12 до 13 часот;
Здравствен дом Прилеп – 078 313 625 закажување од 08 до 12 часот;
Здравствен дом Пробиштип – 071 581 719 и 071 366 186 закажување од 13 до 14 ч.
Здравствен дом Радовиш – 070 357 770,078 319 452 закажување од 13 до 14:30 ч.
Здравствен дом Ресен – 070 290 017 закажување од 12 до 14 часот;
Здравствен дом Ростуше – 078 241 071 закажување од 09 до 13 часот;
Здравствен дом Скопје – 02 3134 629 закажување од 12 до 14 часот;
Здравствен дом Свети Николе – 075 402 365 закажување од 13 до 14:30 ч.
Здравствен дом Струга – 077 665 590 , 076 243 403 закажување од 08 до 12 ч.
Здравствен дом Тетово – 078 330 185 закажување од 08 до 15 часот;
Здравствен дом Штип – 078 345 273 закажување од 08 до 15 часот;
Здравствен дом Македонска Каменица – 075 228 526 закажување од 13 до 14 часот;
Здравствен дом Дебар – 077 978 903 закажување од 09 до 12 часот;
Здравствен дом Кавадарци – 072 250 330, 076 218 169 закажување од 08 до 10 ч.
Здравствен дом Кочани – 078 811 604 закажување од 13 до 14 часот..

.


ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ:

Кампања по повод Недела на борба против гладта

Од 16 – 22 октомври трае неделата на борбата против гладта која што ја

Повеќе

Гевгелија оди на втор изборен круг за градоначалник

Со немање мнозинство освоени гласови (50% + 1 глас) од ниту еден од 5-темина

Повеќе

Шапов во Богданци обезбеди победа во првиот изборен круг

Со освоени 2.128 гласови од вкупно 6.633 гласачи запишани во избирачкиот список

Повеќе

Ангов во Дојран, Костадинов во Валандово, прогласија победа

Првите победи на Локалните избори 2021 за градоначалник на два часа после

Повеќе

Во Гевгелија до 15 ч. гласале 40,11% од електортот

Гевгелија го надмина законскиот цензус од 1/3 излезност, според Изборната

Повеќе

Излезност на југот од РМ поголема од државнот просек

Изборниот гласачки ден за Локалните избори 2021 се одвива без проблеми на југот

Повеќе

Во Гевгелија денеска гласаа 195 лица со право на глас

Еден ден пред официјалниот старт на гласачкиот процес во Македонија, за

Повеќе

„Жито пром“ од Гевгелија на саем за храна во Германија

Производната компанија „Жито пром“ од Гевгелија учествуваше на најголемиот саем

Повеќе

Втор ден поплави во Грција, пронајдена и првата жртва

Невремето „Балос“, што веќе втор ден создава проблеми во повеќе делови во

Повеќе

Миравци ќе добие ветерен парк за производство на еколошка енергија

Турската компанија „Калтун енерџи“ ДОО Скопје која е инвеститор на ветерниот

Повеќе

 
 

 

 
 

Не пропуштајте ...

2014 Сите права задржани © ГевгелијаНет
Не е дозволено превземање на вестите без писмено одобрување.